Gå videre til hovedindholdet

Thinglink

Thinglink giver mulighed for at samle en række informationer, og præsentere dem for eleverne på en måde hvor de selv kan integrere.

I min undervisning kan jeg bruge thinglink, som redskab til at formidle en sammenhæng mellem forskellige informationer. I eksemplet herunder benytter jeg et billede af et måleinstrument hvori der er gemt oplysninger om relevant lovgivning, til den pågældende måling. Der er også henvisning til en video hvor der forklares hvordan denne måling udføres.

https://www.thinglink.com/scene/1179387582195171331


Samtidig kan thinglink også benyttes som et refleksionsværktøj for eleverne. I stedet for at jeg som underviser bruger thinglink som præsentationsværktøj, kan det samme projekt omkring måling på elinstallationer være en opgave eleverne skal løse. Eleverne kan få til opgave at fortage en række målinger og tage billeder af hvad de gør under vejs. Herefter kan eleverne lave en thinglink hvor de viser hvilke målinger de har lavet, hvordan de har gjort det og hvorfor de skal gøre det.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Differentiering

Differentiering kan ifølge Klafki deles op i to hovedkategorier. En ydre differentiering, som også kan ses som en elev differentiering. Eleverne opdeles i grupper efter hvilke forudsætninger de har (homogen sammensætning). En indre differentiering, som kan ses som en differentiering af undervisningen. Eleverne opdeles i grupper hvor der er fokus på at hver elev har en individuel rolle (heterogen sammensætning). I kravet om differentiering i erhvervs uddannelserne, er det ikke udspecificeret hvilken form for differentiering der er tale om. Hvis vi tager udgangspunkt i at alle elver skal blive så gode som de kan.

Padlet

Padlet kan beskrives som en internetbaseret opslagstavle. Når der er oprettet en padlet, kan alle med det rigtige link, tilføje materiale. I min undervisning kan padlet bruges som hjælpemiddel til kollaborativ undervisning. Eleverne kan arbejde efter et fælles overordnet emne, og de kan hele tiden følge med i hvad de andre er noget frem til. En anden mulighed med padlet, er fælles brainstorm. For nogle elever kan det være svært at komme i gang med en opgave, og det kan muligvis hjælpe at arbejde sammen omkring nogle ideer. Padlet giver også mulighed for at alle der tilføjer materiale til opslagstavlen, kan være anonyme, hvilket kan give plads til elever der ellers ville holde sig tilbage, af frygt for at fejle. Alt i alt er padlet et godt værktøj som kan bruges i mange forskellige situationer. Det er nemt at bruge, både for lærer og elever.

Feedback i fejlfinding

Eksempel fra min undervisning på elektrikeruddannelsen Eleverne skal producere en elektrisk styring, og i den forbindelse oplever de fleste elever fejl. Disse fejl betyder ofte at styringen ikke virker efter hensigten. Ved at give eleverne feedback i denne situation, i stedet for at give dem løsningen, kan man støtte elevernes lærerproces, da de her reflektere over deres fejl og mulige løsninger. Opstilling efter Hatties model Feed up "Du skal fremstille en elektrisk styring" Feed back "Du har lavet en elektrisk fejl i din styring" Feed forward "Brug forskellige farver ledninger, så du kan kende forskel på dem" Feedback ved hjælp af Google Forms Indlæser...